Події
29 листопада 2017
Як буде виглядати нова форма українських військових (фото)
Вся армія повинна перевдягнутися до кінця 2018 року.
news-image

Українське військо відходить від радянських традицій та виглядатиме по-новому. Деякі роди і види військ уже перейшли на змінену форму одягу, однак уся армія повинна перевдягнутися до кінця 2018 року, зазначається в повідомленні Проектного офісу реформ Міністерства оборони України, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Так, згідно з наказом "Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних сил України та ліцеїстами військових ліцеїв", який міністр Степан Полторак підписав 20 листопада, такий крок має на меті повний відхід від радянських традицій і, головне, - від схожості з армією РФ.

У наказі сказано, що парадну (парадно-вихідну) та повсякденну форму старого зразка та знаків розрізнення до неї дозволяється носити до 1 січня 2019 року. А військовослужбовці, вже звільнені зі служби, але які мають право носити військову форму, можуть носити ту, яка була у них на час звільнення.

Для прикладу, парадна форма одягу вищого офіцерського складу СВ ЗСУ на зимовий та літній періоди буде виглядати так:  

Повсякденна форма одягу офіцерського, рядового, сержантського і старшинського складу СВ ЗСУ на зимовий і літній періоди:

Парадна форма одягу вищого офіцерського складу ВМС ЗСУ (крім осіб, які мають корабельні звання ВМС ЗСУ):

Повсякденна форма одягу вищого офіцерського складу ВМС ЗСУ:

Повний текст наказу з новими правилами і фото всіх видів форми та знаків розрізнення

Зазначимо, що крім нової форми , правилами передбачається право носіння вусів і бороди.

"Всім категоріям військовослужбовців під час бойових та навчально-бойових завдань дозволяється носіння бороди та вусів за умови, що вони мають відповідати вимогам гігієни і не заважатимуть використанню засобів індивідуального захисту та носінню спорядження", - йдеться у повідомленні.

Тобто, тепер в АТО офіційно можна не голитися, але тоді доведеться доглядати за бородою.