Суспільство
29 листопада 2017
У Франції молода пара виграла конкурс на оренду ненаселеного острова
Загалом було подано близько 40 заявок.
news-image

Молода пара з Бретані виграла конкурс на оренду нежилого французького острівця Кеменес в Атлантичному океані. Нові мешканці змінять сімейну пару Давида і Суазік Куїсньє, які прожили на острові десять років. Минулоріч подружжя Куїсньє, у яких двоє дітей, вирішила повернутися на материк, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Конкурс на оренду острова Кеменес виграла молода пара з французької Бретані. Обидва - інженери за фахом", - повідомили в Агентстві з охорони берегових територій, яке володіє островом.

Імена нових жителів Кеменеса не називаються, як і дата їх переїзду на острів. Влітку цього року Агентство оголосило конкурс на оренду острівця.

Для участі у заході потрібно було запропонувати інноваційний проект його розвитку і продовжити роботу на фермі, створеної колишніми мешканцями. Загалом було подано близько 40 заявок.

Проект пари, що виграла, полягав у тому, аби продовжити роботу своїх попередників з вирощування на острові різних видів картоплі, часнику і цибулі, а також з розведення овець.

Нові жителів Кеменеса збиратимуть водорості і здаватимуть в оренду кімнати. Агентство з охорони берегових територій відремонтувало сільськогосподарські будівлі і основний житловий будинок, а також встановило на острівці вітряки і сонячну електростанцію. Завдяки цій інфраструктурі сім'ї із чотирьох осіб може вистачити енергії, яка виробляється на самому острові, і ще здавати в оренду кімнати протягом шести-семи місяців на рік.

Сімейна пара Куїсньє - попередні мешканці острова - вирощували на ньому картоплю і займалися тваринництвом. Куїсньє експортували п'ять тонн картоплі на рік до Швейцарії, Бельгії та Італії. Пара також брала на острів туристів. Вартість однієї ночі сягала 330 євро. На місяць їм вдавалося заробляти близько двох тисяч євро.

Читайте також: Київрада пропонує парламенту скасувати безкоштовний проїзд для депутатів