Світ
29 листопада 2017
В Австралії сенат схвалив закон про легалізацію одностатевих шлюбів
Один із сенаторів охарактеризував прийняте рішення як нетолерантне по відношенню до людей, які визнають лише традиційні шлюби через релігійні переконання.
news-image

Закон про легалізацію одностатевих шлюбів в Австралії отримав схвалення верхньої палати парламенту. Про це пише Deutsche Welle, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Сенатори більшістю голосів висловилися за зміни до Закону про шлюб.

Голосування в нижній палаті має пройти до Різдва.

Більшість депутатів вже заявили, що поважають волевиявлення народу, який висказав свою думку в ході поштового референдуму за легалізацію одностатевих шлюбів.

Ряд консервативних сенаторів, які голосували проти змін закону, пропонували залишити священикам право на відмову вінчати одностатеві пари, а підприємцям, обслуговуючим весільні урочистості, наприклад кондитерам або квіткарям, дозволити відмовитися від поставки своєї продукції на весілля гомосексуалів. Однак ці пропозиції, як і вимога дозволити батькам забирати дітей з навчальних закладів, якщо шкільні програми не відповідають традиційним уявленням про шлюб, не пройшли.

Один з найактивніших противників одностатевих шлюбів сенатор Ерік Абетц охарактеризував прийняте рішення як "нетолерантне по відношенню до людей, які в силу своїх релігійних переконань визнають лише традиційні шлюби".

"Народ Австралії не голосував проти обмеження прав на свободу волевиявлення та віросповідання", - заявив він.
Читайте також: Канал Disney покаже дошкільнятам пригоди лесбі-сім'ї (відео)