Світ
29 листопада 2017
Італійці вимагають зробити піцу пам'яткою ЮНЕСКО
Статус ЮНЕСКО допоможе захистити оригінальний рецепт піци від додаткових інгредієнтів
news-image

Два мільйони італійців підписали петицію про визнання неаполітанської піци частиною світової спадщини. Італійці хочуть офіційно визнати, що виготовлення піци є формою мистецтва, яке народилося в Неаполі, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Статус ЮНЕСКО допоможе захистити оригінальний рецепт піци від додаткових інгредієнтів

Їх обурює, що до цієї знаменитої страви додають ананаси, кукурудзу, креветки, салат, майонез. Вони впевнені, що статус ЮНЕСКО допоможе захистити оригінальний рецепт від додаткових інгредієнтів. Адже спершу була піца. І лише з сиром та томатами, а не з всеможливими інгредієнтами.

Щоб зробити піцу традиційним неаполітанським способом, використовують лише борошно твердої пшениці, морську сіль, свіжі дріжджі та сир моцарелла з молока буйволів, а не корів. Тісто слід розтягнути вручну, а не сплюснутим качанкою.

В середньому кожен італієць їсть 7,6 кг піци в рік, американець - вдвічі більше.

Виробництво та продаж піци приносить 10 мільярдів євро на рік в економіці. Інтернет-опитування італійського культурного інституту показало, що піца є найвідомішим італійським словом у світі після капучино, спагетті та еспресо.

Нагадаємо, що піца була винайдена в Неаполі на початку 18 ст. "Маргарита" була вперше створена в 1889 році і отримала назву королеви Марґерити Савой.

Її інгредієнти відображають національні кольори італійського прапора - червоного з помідорів, білого з моцарелли та зеленого з листя базиліка.

Читайте також:Офіційно: Джамала вагітна первістком