Суспільство
30 листопада 2017
Батько українського заручника «ЛНР» Богдана: Почалися дуже довгі дні очікування обміну
22 листопада Валентин Богдан уперше зателефонував батькові.
news-image

Батько Валентина Богдана, який потрапив у заручники до бойовиків "ЛНР" у грудні 2016 року, розповів, що в пошуках сина мати їздила в окупований Луганськ. Про це Сергій Богдан повідомив в інтерв'ю"Громадському", передає «Є!».

Валентин Богдан зник біля населеного пункту Попасна Луганської області. Батьки довго не знали, де він і чи живий узагалі. У Луганську батькам українського військового повідомили, що не знають такого. Про долю сина батьки не знали протягом дев'яти з половиною місяців.

За словами батька військовослужбовця, найважче було саме в цей час. Ходили чутки, що сина його вивезли до Чечні або до Росії.

Ми їздили, шукали по крихті всі ці відомості, на всі акції в Києві приїжджали, питали у ветеранів АТО, може, десь хтось щось чув, – повідомив Сергій.

Потім батьки військового поїхали на підконтрольну Україні частину Луганської області, де виявили деякі документи, які підтверджують, що син перебуває в заручниках бойовиків. Пізніше їм зателефонували й повідомили – бойовики "ЛНР" підтвердили, що утримують Богдана.

Кілька тижнів тому сім’ї Валентина зателефонували з Червоного Хреста і передали лист від сина. 

То була перша звістка від нього, – зазначив батько.