Резонанс
30 листопада 2017
Чиновниця ДМС розповіла, як детектив НАБУ втирався до неї в довіру
За словами Пімахової, чоловік познайомився з нею через її родича, після чого у неї з детективом зав'язалися "товариські відносини".
news-image

Перший заступник голови державної міграційної служби Діна Пімахова заявила, що самостійно подала заяву до СБУ про пропозицію їй хабара. Про це вона розповіла  під час брифінгу у четвер у Києві, передає «Є!» із посиланням на Insider.

"Я можу сказати однозначно, що я подавала заяву самостійно. У мене в заяві зазначено, що це Сергій Титунков (який у підсумку виявився детективом НАБУ Сергієм Боярським - ред.)– представник Арабського інвестиційного фонду Мубадала. Я абсолютно не знала, що він є представником або працівником Національного антикорупційного бюро",- сказала вона.

За словами Пімахової, чоловік,  який у підсумку виявився детективом НАБУ, познайомився з нею через її родича з Запоріжжя. Родич, нібито, хотів продати свій автомобіль, а детектив виявив бажання його купити.

За словами Пімахової, упродовж тривалого часу після знайомства чоловік призначав їй зустрічі "в особистих питаннях" та намагався втертися в довіру до неї.

"Він знав, коли я хворію, він знав, що я сама виховую двох дітей, він пропонував купити ліки дітям, коли вони хворіли", - розповіла вона.

Вона також заявила, що після кількох місяців спілкування з чолловіком, "яке не виходило за межі товариських відносин і не стосувалося роботи, він почав пропонувати вирішити питання з легалізації певних громадян, але йому було відмовлено в цьому".

Пімахова також наголосила, що не вимагала жодного хабара, бо в іншому разі її давно б уже затримало НАБУ, оскільки "їхня операція тривала півроку".

"Через кілька місяців він почав пропонувати вирішити питання щодо незаконної легалізації іноземців в Україні. Я відмовила. Він ще кілька разів зустрічався зі мною і говорив про те, що за такі дії буде грошова винагорода. Я відповіла, що за такі дії передбачено кримінальне покарання і після розмови звернулася з відповідною заявою до СБУ", - наводить слова Пімахової Цензор.нет.

Пімахова заявила, що після цього всі її дії спрямовувалися і контролювалися СБУ та ГПУ, і Тітенкова затримали під час спроби передати їй хабар у розмірі 15 тисяч доларів.

Як відомо, 29 листопада було затримано детектива НАБУ за провокування хабара заступниці голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій. Після цього НАБУ звинуватило ГПУ та СБУ у "диверсії" проти себе та САП.