Авторизація

Події
30 листопада 2017
Луценко прокоментував затримання агента НАБУ
Юрій Луценко назвав провокацією дії агента Національного антикорупційного бюро України, якого затримали при спробі передачі хабара.
news-image
За словами генпрокурора, дії агента антикорупційного бюро є провокацією. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав провокацією дії агента Національного антикорупційного бюро України, якого затримали при спробі передачі хабара.

"На моє глибоке переконання, працівники державних правоохоронних органів не мають права пропонувати чиновнику державному органу прийняти завідомо незаконне рішення і чекати, яку суму він за це назве. Це чиста провокація... Це не тільки моя думка, це думка Верховного суду України та Європейського суду ", – заявив він під час брифінгу щодо затримання агента НАБУ.

При цьому Луценко зауважив, що правоохоронні органи повинні боротися з корупцією тільки законними методами.

"Надалі неприпустимо використовувати такі методи", – наголосив Луценко.

Нагадаємо, 29 листопада СБУ затримала агента Національного антикорупційного бюро при спробі передачі хабара першій заступниці голови державної Міграційної служби Діні Пімаховій. 

Згодом у Національному антикорупційному бюро України звинуватили Генпрокуратуру та Службу безпеки в незаконному втручанні в спецоперацію, яка була спрямована на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Державній міграційній службі.

Також директор Національного антикорупційного бюро України повідомив, що нікого з працівників відомства не затримають після інциденту із заступником голови Державної міграційної служби Діною Пімаховою. 

Читайте також:Чиновниця ДМС розповіла, як детектив НАБУ втирався до неї в довіру