Київ
1 грудня 2017
У Києві 13 - 20 грудня проходитиме 17-ий фестиваль британського кіно
Українським глядачам представлять 6 найбільш вагомих і визнаних цьогоріч фільмів Сполученого Королівства.
news-image

Про це повідомляє Британська Рада в Україні, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"Британська Рада завершує святкування 25-річчя діяльності в Україні флагманом своєї мистецької програми – фестивалем "Нове британське кіно". У програмі 17-го фестивалю - призери Канн, фаворити британських премій та фестивальні хіти. Покази відбудуться в Культурному центрі “Кінотеатр “Київ” з 13 по 20 грудня", - ідеться в повідомленні.

Українським глядачам представлять 6 найбільш вагомих і визнаних цьогоріч фільмів Сполученого Королівства.

Відкриє 17-й фестиваль стрічка “Вбивство священного оленя” Йоргоса Лантімоса (“Лобстер” та “Ікло”), у якій знялися Колін Фаррелл та Ніколь Кідман. Також у програмі ще один призер Канн - “Тебе ніколи тут не було” від британської майстрині психологізму Лінн Ремсі (“Щось не так з Кевіном”). Режисерка й сценаристка розділила в Каннах приз за найкращий сценарій із Лантімосом.

У стрічці “Т2: Трейнспоттінг” нарешті отримав своє продовження культовий фільм “На голці” Денні Бойла, знятий за романом Ірвіна Велша.

“Земля божа” дебютанта Френсіса Лі є лідером серед цьогорічних британських фільмів, відзначених призами. Це історія молодого фермера, переобтяженого домашньою роботою, який наймає румунського іммігранта й закохується в нього.

“Останній портрет” - режисерська робота відомого голлівудського актора Стенлі Туччі. Це оповідь про одного з найвидатніших митців ХХ століття Альберто Джакометті, з володарем “Оскара” Джеффрі Рашем та молодою зіркою Армі Хаммером у головних ролях.

Добірка короткометражних фільмів, що були номіновані на премію Академії у 2017 році, “Bafta: Британія. Коротко” - це спецпроект Британської Ради та Британської академії кіно і телебачення (BAFTA).

Після закінчення фестивалю у Києві активісти й керівники кіноклубів зможуть провести у своєму місті ретроспективні покази програм "Нового британського кіно" в рамках проекту "Артхаус Клуб". Для цього потрібно подати заявку на сайті.

Під час фестивалю відбудеться тренінг для організаторів кіноклубів, який пройде у Києві 12-15 грудня. У його програмі - лекції, майстер-класи та панельні дискусії з представниками Британської Ради в Україні, культурних інституцій та найбільших кінофестивалів країни.

Читайте також:Сьогодні Львів отримав новий офіційний проморолик (відео)

Читайте також:В Україні заборонили серіал «Свати»