Події
1 грудня 2017
Порошенко ввів нову символіку для Генпрокуратури
За словами президента, автори і розробники врахували найкращі європейські та вітчизняні геральдичні традиції.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив, що має намір до кінця дня підписати указ про введення нової символіки української прокуратури, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Нова прокуратура заслуговує на нову символіку. Я сьогодні підписую відповідний указ. Автори і розробники врахували найкращі європейські та вітчизняні геральдичні традиції. Меч княжої доби нагадує про один з найдревніших документів правосуддя в Україні - "Руську правду" Ярослава Мудрого. Ваги символізують глибоку спадковість правових традицій", - розповів П.Порошенко на урочистому заході з нагоди Дня працівників прокуратури в п'ятницю в Києві.

Він також підкреслив, що "Руська правда" до Росії не має відношення, оскільки Росії тоді не існувало".

Разом з тим, в офіційному виданні "Урядовий кур'єр" в номері за 1 грудня опубліковано указ глави держави про затвердження нової емблеми і прапора Генпрокуратури. Таким чином, указ вступив в силу.

Президент також затвердив порядок використання емблеми і прапора Генпрокуратури. Згідно з ним, символи повинні розмістити в кабінеті генпрокурора, в залах засідань ГПУ і на інформаційній та сувенірній продукції відомства.

Раніше на емблемі відомства були зображені ваги з двома перехрещеними мечами.