Події
1 грудня 2017
Родича Саакашвілі не пустили в Україну
Інформацію про заборону підтвердив прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян.
news-image

Екс-президент Грузії та лідер "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі заявив, що його дядька по лінії матері не пустили в Україну.

Про це він повідомив у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Мого дядька, брата мами, вже 3 години тримають в аеропорту Бориспіль і не пускають", – написав політик.

За словами Саакашвілі, дядько живе в США, є колишнім дипломатом високого рангу, багато років очолював підрозділ ООН в Нью-Йорку, зараз у відставці і прилетів його провідати.

Інформацію про заборону підтвердив прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За його словами, близько 15:00 у п'ятницю під час паспортного контролю громадян, які прибули з Туреччини, був виявлений громадянин Грузії, який спочатку заявив, що їде транзитом, а потім вирішив залишитися в країні.

"Спочатку заявив, що він хоче транзитом перетнути Україну, а потім він захотів перетнути кордон України на в'їзд. У той же час, посвідка на проживання в Україні у нього закінчилася в липні 2017 року", – зазначив Слободян.

Спікер Держприкордонслужби зауважив, що грузин так і не зміг пояснити зміну рішення та мету свого перебування в Україні.

"Тому на підставі цієї інформації йому було відмовлено у перетині кордону на в'їзд. Зараз він очікує свого рейсу", – сказав Слободян.

Він також відмовився назвати ім'я затриманого, пояснюючи, що це непублічна інформація. Але, за його словами, йдеться саме про дядька Міхеїла Саакашвілі.

Читайте також: Вибух у суді в Нікополі: родичі «підривника» розповіли свою версію подій (відео)
Читайте також: Єврокомісія підтвердила, що не виплатить Україні 600 млн євро