Суспільство
2 грудня 2017
В Україні понад 90% будівель і споруд не пристосовано для осіб з обмеженими можливостями – Рева
Рева: Унесено цілу низку проектів законів.
news-image

Станом на сьогодні більше ніж 90% будівель і споруд в Україні не відповідає нормам доступності для осіб з обмеженими можливостями. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, інформує сайт Міністерства соціальної політики, передає «Є!».

Для врегулювання цієї проблеми протягом останніх двох років до Верховної Ради України внесено цілу низку проектів законів, прийняття яких посилить відповідальність посадових осіб, – сказав він.

Відомство назвало два проекти закону, які повинні внести поправки до законодавства, що регулює архітектурну та містобудівну діяльність.

Прийняття цих законів посилить адміністративну відповідальність посадових осіб за незабезпечення обстеження та паспортизації об'єкта, який підлягає обов'язковому обстеженню; порушення порядку проведення такого обстеження; нереалізацію заходів щодо забезпечення надійності та безпеки об'єктів під час їх експлуатації, у тому числі їх доступності для маломобільних груп населення, – написано в інформаційній довідці.

За інформацією, озвученою в ефірі телеканала "112 Україна" віце-прем'єр-міністром України Павлом Розенком, кількість осіб з інвалідністю становила станом на початок року 2,6 млн осіб.