Війна
3 лютого 2015
Благання матері під Генштабом ЗСУ врятувати сина з оточення у Дебальцевому котлі
За той час, поки ми тут, загинуло 25 наших дітей. І ми навіть не знаємо, чиїх дітей. Може, серед них і мій син
news-image

В районі Дебальцеве в оточення потрапив 25-й батальйон територіальної оборони «Київська Русь», бійці якого несуть величезні втрати і опинилися на межі повного знищення.

Відповідну інформацію озвучили вчора на мітингу під Генштабом ЗСУ родичі оточенців, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на «ПолитНавигатора».

Найбільш емоційною була жінка, яка представилася як мати одного з бійців 25-го батальйону, на думку якої, начальнику Генштабу Віктору Муженку пора застрелитися через те, що батальйону, який опинився в оточенні не надається допомога.

«Я вас благаю, зніміть Нацгвардію з Артемівська, дайте допомогу технікою і зброєю, - говорила вона. - Міноборони не мало право відправити 25-й батальйон недоукомплектованим. У них всього-на-всього два «Уралу» і один БМП».

Тут же перебив жінку народний депутат Антон Геращенко, який вважається креатурою голови МВС Арсена Авакова.

«Ви робите тільки гірше, оскільки вас зараз дивиться хто завгодно, - спробував закрити рот виступаючій політик. - Не треба говорити деталі».

«Сьогодні гине моє дитя, і мені начхати, де мене дивляться, - відрізала жінка. - Він у мене один-єдиний».

Антон Геращенко спробував з'ясувати прізвище сина, але також отримав відмову.

«Нічого я вам не скажу, - заявила мати. - Я знаю, як це робиться. Завтра ви пустите йому кулю в лоб!».

Після цього нардепа притиснули до дверей на КП мітингувальники айдарівці, скандуючи при цьому «Ганьба».

Читайте також: Нацгвардія покинула місто Дебальцеве

З трудом, лише після того, як йому вручили якісь документи, він зміг протиснутися через двері КП на вході у двір міністерського комплексу.

«Наших хлопців там залишилося зовсім мало, тобто їх фактично розбили, - поділилася після цього деталями жінка, виступаючи перед присутніми. - Особисто я не піду звідси, поки мені особисто не подзвонить комбат і не скаже, що витягають 25-й батальйон з котла. Я благаю всіх киян не бути байдужими. Завтра за ваших дітей ми будемо тут кричати. Піднімайтеся і допомагайте нам витягнути дітей з котла. Допоможіть вийти «Айдару» з Щастя. Там бійня. Я тільки що дзвонила. За той час, поки ми тут, загинуло 25 наших дітей. І ми навіть не знаємо, чиїх дітей. Може, серед них і мій син».