Суспільство
3 грудня 2017
Сенат США підтримав масштабну податкову реформу Трампа
Сенат США схвалив проведення "найбільшої в історії країни" податкової реформи.
news-image

Сенат США схвалив 2 грудня проект податкової реформи, яка була однією з головних обіцянок президента США Дональда Трампа під час передвиборчої кампанії. За ухвалення реформи проголосував 51 сенатор, проти - 49, повідомляє Reuters, передає «Є!».

Затверджений Сенатом законопроект уважають "найбільшим переглядом податків у США від 1980-х років", зазначає агентство.

Документ пропонує знизити податок на прибуток бізнесу з 35% до 20%, що має підвищити конкурентоспроможність економіки США. Для фізичних осіб мінімальний прибутковий податок зараз становить 10%, однак законопроект пропонує забрати шкалу із семи категорій прогресивного оподаткування та встановити три – зі значеннями 12%, 25% і 35%.

За чинним законодавством, подружжя, які заробляють на двох понад 1 тис. на рік, сплачують 10% податків із перших ,7 тис., 15% із наступних ,2 тис., 25% – із наступних ,2 тощо. Загалом сім пунктів з максимальною ставкою 39,6%.

Лідер Демократичної партії США Чак Шумер розкритикував податкову реформу, заявивши, що вона дає "безліч переваг" багатим людям і ставить під загрозу соціальне і медичне забезпечення, пише ВВС.

Наступного тижня розпочнуться переговори між Сенатом і Палатою представників Конгресу США, які вже затвердили власний податковий законопроект.

Трамп заявляв, що візьметься за податкові зміни після скасування програми медичного страхування Obamacare. 24 березня стало відомо, що Республіканська партія зняла з голосування цей законопроект.