Суспільство
4 грудня 2017
Відсторонений мер Кишинева поскаржився до ЄС через новорічну ялинку
На думку екс-мера, виходом з проблемної ситуації може стати відновлення його на посаді.
news-image

Відсторонений мер Кишинева Дорін Кіртоаке звернувся до європейських структур зі скаргою на виконуючу обов'язки міського голови Сільвію Раду у зв’язку з гучною історією про головну ялинку країни. Про це повідомляє NewsMaker, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Кіртоаке підготував скаргу до Конгресу місцевих і регіональних влад, Ради Європи та дипломатичних представництв країн ЄС та США в Кишиневі і "всього Євросоюзу".

У своєму зверненні відсторонений за звинувачення у корупції мер переконує, що чинна очільниця міста приймає незаконні рішення і погано справляється зі своїми обов'язками. Як приклад він наводить історію про новорічну ялинку, яка сильно постраждала при транспортуванні з України.

"Минулого тижня з новорічної ялиною сталася безглузда історія. Тридцятиметрове дерево, яке замовила Раду з українських Карпат, привезли в Кишинів, і виявилося, що воно виглядає зовсім не так, як обіцяли, воно було поламане. Це було фіаско", - пише Кіртоаке у скарзі до європейців.
"Новорічна ялинка", яка шокувала жителів Молдови 

Він нагадує, що опісля це дерево прибрали і поставили інше, "незаконно зрубане в Кишиневі". На думку Кіртоаке, історія з новорічню ялинкою показує некомпетентність Раду на цій посаді, а виходом з цієї ситуації може стати відновлення його на посаді.

Як повідомлялось, новорічна ялинка, яку встановили у центрі Кишинева вранці 2 грудня, шокувала мешканців столиці Молдови. Дерево, привезене з околиць курорту Буковель в Україні, сильно постраждало при транспортуванні і не відповідало статусу головної ялинки країни.

За інформацією молдовських ЗМІ, в цьому році в Молдові не вдалося знайти ялинку потрібної висоти, тому її вирішили купити в Україні. 

В.о. мера Сільвія Раду пообіцяла встановити нову ялинку за власний кошт. Нову ялинку висотою 19 метрів зрубали в одному з житлових масивів міста на території колишнього дитячого садка.

Читайте також: В Кишеневі встановлять різдвяну ялинку з українських Карпат