Авторизація

Події
5 грудня 2017
У Євросоюзі відреагували на затримання Саакашвілі
Дипломати також закликали, органи влади України не допустити порушення основних прав Саакашвілі.
news-image
Дипломати закликали органи влади України не допустити порушення основних прав екс-очільника Одеської області.

У Представництві Євросоюзу в Україні заявили, що слідкують за ситуацією щодо затримання колишнього керівника Одеської обласної держадміністрації Міхеїла Саакашвілі та сподіваються, що слідство відповідатиме вимогам українського законодавства. Про це повідомили в прес-службі Представництва ЄС в Україні, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Ми в курсі того, що відбувається зараз з паном Саакашвілі. Ми також уважно слідкуємо за цим випадком і маємо надію, що слідство відбудеться вчасно і згідно усіх вимог закону", - сказали у Представництві.

Дипломати також закликали, органи влади України не допустити порушення основних прав Саакашвілі.

Нагадаємо, уранці 5 грудня правоохоронці прийшли з обшуками у київську квартиру екс-очільника Одеської області і лідера Руху нових сил Міхеїла Саакашвілі. Після слідчих дій Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, затримали політика. Крім того, активісти спробували облаштувати барикади навпроти під’їзду будинку, в якому живе Саакашвілі, у результаті чого сталися сутички між прихильниками політика і силовиками.

Читайте також:Затримання Саакашвілі: як Міхеіла знімали з даху (відео)