Події
5 грудня 2017
Луценко показав запис розмов Саакашвілі і Курченка (відео)
Під час брифінгу у вівторок генеральна прокуратура оприлюднила запис начебто розмови екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і Сергія Курченка.
news-image

Зокрема, Саакашвілі і Курченко домовляються, що узгодять контактних осіб, через яких будуть узгоджувати майбутні плани, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Перед цим генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у Саакашвілі був телефон для зв’язку з Курченком. Далі було оприлюднене відео де Саакашвілі наче б то домовляється із ним про співпрацю.

Спочатку чоловіки вітаються один з одним, а потім Курченко каже Саакашвілі, що має в Україні бізнес-інтереси та фінансові можливості, а в Росії – «є змога заходити в різні кабінети». Він висловив зацікавленність у тому, щоб побудувати «довгу історію» з екс-президентом Грузії.

На це Саакашвілі відповідає, що Курченку варто це обговорити з їхнім спільним другом (ймовірно має на увазі Дангадзе). Олігарх на це запитує, чи у Саакашвілі довірена особа, яка зможе приїжджати до Росії для таких перемовин. 

Екс-губернатор Одеси на це відповідає, що така людина у нього є. Чоловіки домовляються про подальші контакти та припиняють розмову.  

 Луценко показав запис розмов Саакашвілі і Курченка

Наразі відомо, що прокуратура проситиме цілодобового домашнього арешту для Саакашвілі.

Як повідомллося, сьогодні вранці стало відомо, що у квартиру по вулиці Костьольній, де проживає Саакашвілі, прийшли  з обшуком.

Також на вулиці Костьольній в Києві, поблизу будинку Саакашвілі сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками політика.

Сам Саакашвілі раніше видерся на дах 8-поверхового будинку та погрожував стрибнути. 

Прибічник Саакашвілі облив себе бензином і стріляв у правоохоронців.

Наразі Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації.

За даними Генпрокуратури, лідер «Руху нових сил» Михайло Саакашвілі співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні.

Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $ 0,5 млн. від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів. 

Читайте також:Затримання Саакашвілі: як Міхеіла знімали з даху (відео)