Суспільство
6 грудня 2017
В уряді розповіли, коли мінімальна зарплата зросте до 4100 грн
Пропозиція президента зі встановлення мінімальної заробітної плати у 4100 грн - це є прорахований розмір мінімальної зарплати, яка, відповідно до законодавства, повинна бути в Україні в 2018 році.
news-image
Підвищення мінімальної заробітної плати до 4100 грн може відбутися до третього квартару за наявності економічних ресурсів. Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева, передає «Є!» з посиланням на УНІАН.

За його словами, з урахуванням індексу інфляції у 2017 році та прогнозів на 2018 рік розрахунки показують, що прожитковий мінімум в Україні повинен бути 4023 грн. Тому пропозиція президента зі встановлення мінімальної заробітної плати у 4100 грн - це є прорахований розмір мінімальної зарплати, яка, відповідно до законодавства, повинна бути в Україні в 2018 році.

При цьому Рева нагадує, що сьогодні в проекті бюджету до другого читання залишається норма 3723 грн. 

"За пропозицією Мінсоцполітики записано, що за підсумками першого кварталу при виконанні бюджету розглянути можливість перегляду цієї цифри. Президент пропонує зробити це не пізніше як до третього кварталу 2018 році, до осені. Але це буде реалізовано в тому випадку, якщо дійсно економічні можливості дозволять це зробити", - зауважив Рева.

4 грудня президент Петро Порошенко заявив, що за умови сприятливих чинників мінімальну зарплату українців можна буде підвищити до 4100 гривень.Зазначимо, перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов в ефірі Еспресо заявив, що в Україні дійсно є потенціал для підвищення мінімальної зарплати.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко зауважив, що підвищити мінімальні зарплати до 4100 гривень наступного року вдасться без впливу на інфляцію.У Міністерстві соціальної політики вважають, що підвищення мінімальної зарплати майже не матиме впливу на інфляцію.

Читайте також:Середня зарплата у 2018 може зрости до 10 тисяч