Політика
3 лютого 2015
Нардеп Новинський, заявив, що не вважає Росію агресором: “Покажіть мені факти”
Політик вважає, що ближче росіян в українців нікого немає.
news-image

Депутат від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський не вважає Росію агресором. Про це він заявив у коментарі Цензор.НЕТ,  повідомляє Є | Єдність.інфо.

“Це дуже провокаційне запитання, яке люблять ставити журналісти. Потрібно мати для цього дані. Я готовий визнати, якщо мені покажуть факти російської агресії. Я готовий це визнати. А де, покажіть? Є у нас Рада Нацбезпеки та оборони, нехай вона збереться і визнає Росію агресором, після цього робить всі інші кроки Адже після цього наступає розрив дипвідносин, економічного співробітництва та інші речі. Адже цього ніхто не робить “, -сказав він.

Новинський розкритикував заяву ВР про визнання Росії агресором, а також “ДНР” та “ЛНР” терористичними організаціями.

“Це миру не додає, тільки підливає більше масла у вогонь війни”.

За словами депутата, він прожив в Україні 23 роки і як людина з “російським корінням ніколи не відчував на собі дискримінацію”.

“Але в останній рік спеціально нагнітається якась ненависть і розкол. І ненависть в рази щодо до російського народу А це братній народ, і ближче народу, ніж російський, в українців ніколи не буде”, – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи нагнітається ненависть з боку Росії  щодо українців, Новинський сказав:

“Є різниця. Якщо проаналізувати те, що показують українські ЗМІ і російські ЗМІ, – це істотна різниця. У Росії пропаганда йде проти України, але роблять ворога НЕ з українського народу, а з влади України. А в Україні роблять ворога з російського народу. Дуже суттєва різниця “.