Суспільство
7 грудня 2017
Фільм Іній про війну на Донбасі бере участь в онлайн-фестивалі ArteKino Festival
Це перший міжнародний проект про події на Донбасі.
news-image

Український фільм "Іній" з 1 по 17 грудня бере участь в онлайн-фестивалі ArteKino Festival, що проводиться як кооперація компаній Arte та Festival Scope з ініціативи Франції. Про це повідомляє прес-центр Державного агентства України з питань кіно, пише «Є!» з посиланням на 112.

Зазначається, що фільм є європейською копродукцією.

До участі у фестивалі відібрано 10 європейських фільмів, 9 з яких доступні для перегляду з України.

"За сюжетом фільму "Іній", зйомки якого проходили в районах проведення АТО, молодому литовському хлопцю Рокасу одного дня випадає несподівана можливість побувати в Україні та побачити справжню окупацію і війну. Реальність виявляється набагато жорсткішою, порівняно з романтичними уявленнями юнака", – розповідають у Держкіно.

Стрічка – це спільний продукт України, Литви і Франції. Це перший міжнародний проект про події на Донбасі. Військову журналістку у фільмі грає відома французька актриса та співачка Ванесса Параді. Прем'єра картини відбулася в паралельній програмі Каннського фестивалю "Двотижневик режисерів".

Наголошується, що доступ до онлайн-переглядів безкоштовний, проте кожен фільм зможе подивитися лише 200 глядачів, які також мають можливість взяти участь у розіграші поїздки на Берлінале.

Переглянути відібрані фільми можуть представники 45 європейських країн. Для українських глядачів усі фільми субтитровані українською.

Читайте також:«Кіборги» - це найкращий фільм про війну, який я бачила - Вікторія Сюмар