Події
7 грудня 2017
В Україні поширюється нова суїцидальна гра
Про перше зникнення дитини через цю гру повідомляє Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.
news-image

В Україні зловмисники придумали нову суїцидальну гру для дітей та підлітків — "Червона сова". За правилами, діти мають не спати 12 діб, пише «Є!» з посиланням на НьюВест.

Про перше зникнення дитини через цю гру повідомляє Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба у "Facebook".

Принцип "Червоної сови" схожий на принципи "Синього кита": наприкінці гри треба вчинити самогубство, а до того виконувати накази  чужої людини 12 діб.

У депресивно налаштованих спільнотах соцмереж на дітей виходять куратори. Спершу куратор надсилає дитині лінк, за яким висвічується помилка. Коли дитина переходить за посиланням, куратор дізнається її орієнтовну адресу. Далі керівник гри надсилає дитині "інструкції", а наприкінці підштовхує до самогубства.  Якщо дитина відмовляється виконувати завдання, куратор погрожує приїхати до неї. 

Дитина змушена постійно бути на зв'язку та моментально відповідати на повідомлення цих керівників. Усі гравці мають дивитися психоделічні відео посеред ночі.

"Після цих відео дорослому можна посивіти, вже не говорю про те, що відбувається з психікою дітей. А ще аудіо з "потойбічного світу", — прокоментував Кулеба.

За попередніми даними поліції, учасницею "Червоної сови" стала 14-річна киянка. Її на наступний день після зникнення знайшли в Умані. Знайомі дівчини зазначили, що вона була у відчуженому стані, з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном та інструкцією у кишені для подальших дій у грі.

Читайте також:Домашнє насильство за законом тепер - кримінальний злочин