Політика
7 грудня 2017
Єгор Соболєв назвав три причини, через які його хочуть звільнити з посади
За словами нардепа, зараз йде боротьба "не на життя, а на смерть".
news-image

Я вважаю, що звільняючи мене з посади голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції, мені видають грамоту від президента України та корумпованої більшості Верховної Ради. Опозиційний блок, Блок Петра Порошенка, Народний фронт, Радикальна партія, групи "Воля народу", "Відродження" - всі об'єднались у бажанні мене звільнити. Так іронічно прокоментував нардеп Єгор Соболєв подання до парламенту низки членів антикорупційного комітету щодо його звільнення с посади голови комітету, передає кореспондент «Є!»

"Я думаю, є багато причин, чому мене треба звільнити. Перше - кожному народному депутату доводиться вже другий рік показувати суспільству майно, і це для багатьох катастрофа.

Друге - багато народних депутатів, урядовців, президент України бояться, що вони стануть наступними фігурантами розслідувань Антикорупційного бюро та Антикорупційної прокуратури. Законодавство про незалежність цих інституцій створювали ми - це був перший закон, який я провів у цьому парламенті, і ми не дозволяємо його поламати", - сказав нардеп.

За словами Єгора Соболєва, корупціонерам необхідно зняти його з посади, щоб потім "поставити в стійло" Антикорупційне бюро і Антикорупційну прокуратуру.

"Третя причина - це антикорупційний суд. Це дуже важливе рішення, і якщо ми його зробимо, і зробимо суд по-справжньому незалежним, то велика частина парламентаріїв сяде до в'язниці разом з оточенням президента і разом з самим президентом", - зазначив нардеп.

Єгор Соболєв підкреслив, що зараз йде боротьба "не на життя, а на смерть".

"Або ми здолаємо топ-корупціонерів, або вони нас", - наголосив він.

У разі його звільнення, на думку нардепа, розпочнуться спроби "поламати чинне законодавство".

"Ми можемо захистити і незалежність НАБУ, і відкритість майна посадовців перед суспільством, і створення антикорупційного суду лише тоді, якщо люди це підтримають. Ми в парламенті без людей вже не вистоїмо", - підсумував Єгор Соболєв.

Нагадаємо, вчора члени парламентського комітету з питань протидії корупції проголосували за направлення до Верховної Ради пропозиції про зняття з посади голови комітету Єгора Соболєва. За таке рішення проголосувало 12 із 22 присутніх членів комітету, серед яких депутати: Іван Мирний – "Опозиційний блок", Михайло Ланьо – група "Відродження", Андрій Немировський – "БПП", Ігор Артюшенко– "БПП", Тетяна Ричкова – "БПП", Олег Барна - БПП, Сергій Дунаєв - "Опозиційний блок", Костянтин Матейченко – "Народний фронт", Іван Мельничук - "БПП", Юрій Буглак - "БПП", Юрій Савчук - "Народний фронт", Ігор Попов - "Радикальна партія Олега Ляшка".

Читайте також: В Україні будуть створені притулки для жертв домашнього насильства - Павло Петренко