Події
7 грудня 2017
Єгора Соболєва звільнили з посади голови антикорупційного комітету
Сам колишній голова комітету зазначив, що його звільнення – це частина великого плану влади.
news-image

Верховна Рада проголосувала за усунення нардепа від "Самопомочі" Єгора Соболєва з посади керівника комітету з протидії корупції.

Відповідний проект постанови №7368 підтримали 256 депутатів, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

 Зокрема за рішення проголосували 108 депутатів від БПП, 65 - від "Народного фронту", 32 - від "Опозиційного блоку", 15 - від "Радикальної партії", 17 - від "Відродження" та 13 - від групи "Воля народу".

Коментуючи цю ініціативу, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив, що за керування Соболєва комітет з питань запобігання і протидії корупції працював неефективно.

"Чому багато питань не ставилися на голосування, чому не поважали членів комітету?" – поставив він риторичні питання до Соболєва.

Також з критикою Соболєва виступив співголова фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул. Він назвав його аморальним типом.

Сам колишній голова комітету зазначив, що його звільнення – це частина великого плану влади.

"План такий – поламати незалежність Антикорупційного бюро і Антикорупційної прокуратури, створити фейковий Антикорупційний суд або взагалі його не створювати і закрити майно посадовців", - сказав Соболєв.

Він додав, що протягом його роботи на цій посаді ніяких претензій йому ніхто не висував, а всі вони виникли тільки зараз.

Читайте також: Єгор Соболєв назвав три причини, через які його хочуть звільнити з посади
Читайте також: Прокурор вимагає не скасовувати домашній арешт Манафорта