Суспільство
8 грудня 2017
Мутко: Зараз я просто маю бути поруч із тими спортсменами, яких, я абсолютно впевнений, незаконно покарали
МОК довічно заборонив Мутку відвідувати Олімпійські ігри.
news-image

Коментуючи скандал із рішенням Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про відсторонення збірної РФ від участі в зимовій Олімпіаді 2018 року, віце-прем'єр Росії Віталій Мутко заявив, що має намір залишитися поруч із покараними МОК спортсменами. Про це повідомляє РБК, передає «Є!».

Говорячи про можливу відставку, Мутко заявив, що готовий до неї, "якщо це на користь комусь буде і потрібно", він підкреслив, що ці "рішення є кому ухвалювати", повідомляє видання "Р-Спорт".

Перше – є кого відправляти у відставку. Друге – зараз я просто маю бути поруч із тими спортсменами, яких, я абсолютно впевнений, незаконно покарали. От і все. Ми всі відштовхуємося від того, що будь-яку олімпійську медаль у Сочі чесно завойовано, і ми будемо в судах – аж до цивільних судів – доводити, – підкреслив Мутко.

Говорячи про рішення, яким МОК довічно заборонив Мутку відвідувати Олімпійські ігри, він зазначив, що розцінює його як включення до "команди спортсменів", також відсторонених від Ігор.

Мою санкцію я розцінюю так, що я в цій команді спортсменів і буду з ними до кінця, тому що кожну медаль із ними разом я допомагав їм завоювати, – додав російський віце-прем'єр.