Держгеонадра відновила газову ліцензію компанії Новинського
Відомство скасувало свій попередній наказ від 30 жовтня цього року, яким зупинило дію ліцензії компанії.
news-image

Державна служба геології та надр відновила дію ліцензії на видобуток газу на Островерховському родовищі (Харківська область) компанії Укргазвидобуток, що входить в холдинг Smart Energy Вадима Новинського. Це випливає з наказу Держгеонадр від 7 грудня, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

Відомство скасувало свій попередній наказ від 30 жовтня цього року, яким зупинило дію ліцензії компанії. Рішення Держгеонадрами прийнято на виконання ухвали Окружного адміністративного суду Києва від 23 листопада.

В кінці листопада Укргазвидобуток заявив, що призупиняє видобуток газу через зупинку дії ліцензії. Таке рішення було прийнято за результатами позапланової перевірки, проведеної у вересні поточного року.

Укргазвидобуток є одним з постачальників газу для Харківського міського кільця. Частка компанії в загальному обсязі становить 10% або 300 тис. кубометрів на добу. Всього за 10 місяців 2017 року валовий видобуток компанії становив майже 100 млн кубів газу.

"Смарт Енерджі" - керуюча компанія у складі групи "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського, відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів і альтернативної енергетики.

Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією "Укргазвидобуток" (Харківська область) та публічною британською компанією Regal Petroleum з активами у Полтавській і Харківській областях (компанія "Пром-Энерго Продукт").

6 жовтня правоохоронці затримали директора компанії "Укргазвидобуток" Вадима Мохова.

Він підозрюється в невиконанні вимог наказу Державної служби геології та надр України про призупинення дії спецдозволу на користування надрами в період з 28 липня по 10 серпня 2017 року.

Харківський районний суд Харківської області обрав як запобіжний захід Мохову арешт з альтернативою застави в 5 млн гривень. 9 жовтня за нього внесли заставу.

"Укргазвидобуток" - компанія, що має ліцензію на розробку і видобуток природного газу і газового конденсату на Островерховському родовищі в Харківській області.

Читайте також: НАЗК вирішило закрити доступ НАБУ до реєстру е-декларацій