Події
9 грудня 2017
Обмін полоненими може відбутися у найближчі тижні - Клімкін
Клімкін зазначив, що у питанні обміну заручниками є юридичні нюанси.
news-image

Про це він заявив у коментарі журналістам 9 грудня, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

"Ми дуже сподіваємося, що це (обмін) відбудеться у найближчі тижні. Не буду говорити про точну дату і дуже сподіваюся, що це буде поширено на максимально велику кількість (заручників)", – сказав Клімкін.
"Наразі тривають консультації: коли, скільки... Я свідомо не розповідатиму деталей і прошу вибачення, це дуже тонкий процес і будь-яке слово, яке невірно інтерпретують, може цьому перешкодити", - додав він.

Клімкін зазначив, що у питанні обміну заручниками є юридичні нюанси та нагадав, що говорив про це з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Відні.

"Я хотів обговорити їх (юридичні моменти) з Лавровим, оскільки якщо цей юридичний нюанс хтось використовує, щоб перешкодити цьому процесу, це буде реальна шкода", – зазначив Клімкін.


Також він нагадав, що частина громадян, які перебувають в ув'язненні на території України, не бажають повертатися на окуповані території, "тому має бути якась процедура верифікації, зроблена за допомогою наших міжнародних друзів, міжнародних органів – ОБСЄ, Міжнародного Червоного Хреста".

Читайте також: В процесі обміну полоненими є два важливих моменти, – Тимчук