Суспільство
11 грудня 2017
НАЗК виявило порушення в декларації Кубіва
Підстав для притягнення Кубіва до адміністративної або кримінальної відповідальності немає, вирішили в НАЗК.
news-image

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення в електронній декларації за 2016 рік першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва. Про це повідомило агентство "Українські новини" з посиланням на відповідь НАЗК на запит про результати повної перевірки декларації Кубіва, передає «Є!».

Зокрема, Кубів зазначив у розділі "Об'єкти незавершеного будівництва" дві земельні ділянки у Львівській області, дачний будинок у Києві, а також квартиру і гараж у Львові. Ця нерухомість належить віце-прем'єру на правах власності та має відображатися у розділі "Об'єкти нерухомості", зазначили в НАЗК.

Кубів задекларував 82,8 тис. грн процентів від "ПриватБанку", хоча згідно з довідками з банку, чиновник одержав лише 77,7 тис. грн.

Крім того, Кубів не зазначив у декларації вартості квартири та сараю у Львові, які належать його дочці.

За результатами перевірки встановлено, що член уряду порушив вимоги закону "Про запобігання корупції". Водночас підстав для притягнення його до адміністративної або кримінальної відповідальності немає. Кубів буде зобов'язаний подати виправлену декларацію.