Суспільство
12 грудня 2017
У Мелітополі школярі погрозами змушували шестикласницю платити по 10 гривень на день (відео)
Більше тижня тому батьки дівчинки звернулися до поліції, але слідчий досі не поспілкувався з потерпілою.
news-image

У Мелітополі група учнів організувала цькування 6-класниці в школі та дзвінками додому. Від 11-річної дитини вони вимагали гроші, йдеться в сюжеті ТСН, передає «Є!»

Діана Гладкова твердить, що вже півроку живе в постійному стресі, відколи розсварилася зі старшою на два роки подругою.

"Ми спочатку просто посварилися – ну, звичайна сварка. Потім вони почали мені дзвонити, погрожувати, що ти винна гроші, почали сварити матом. Боюся, що вони мене можуть зачепити. Можуть сказати: дай гроші, чого ти нам гроші не принесла", - пояснює своє рішення не ходити більше до школи дівчина.

Мама Діани організувала запис телефонної розмови. Там її дитині в наказовій формі кажуть приносити по 10 гривень щодня протягом тижня та віддавати без жодних запитань відомій їй особі.

"Немає грошей – немає тебе", - відповів співрозмовник на питання, що буде у випадку відсутності грошей.

Батьки постраждалої дівчини звернулися до батьків дітей, які разом із колишньою подругою влаштували цькування. Дехто з них вибачився, однак не рідні головної винуватиці.

"Протягом тижня досі не подзвонили, не вибачилися. Ходять сміються. Кажуть, нашій дитині 13 років, їй нічого не буде за здирництво і погрози", - розповіла мама Анжела Гладкова.

Мати 8-класниці, яку звинувачують у погрозах, зустрічатися відмовилася. Телефоном вона існування конфлікту підтвердила, але запевняє, що це була одноразове непорозуміння.

"Діти отримали догану, з ними була проведена бесіда. Але те, що було написано "систематично", "створила банду" та постійно погрожує її родина – ось за це вона відповість", - обіцяє покарати батьків Діани Олена Дівульська.

Про перебільшену увагу до інциденту говорять і в школі. Класний керівник Олександр Стрєлков заявив, що ситуацію владнають усередині навчального закладу.

"Буде класна година, на котрій ми обговоримо вже всередині класу, але обговоримо не як здирництво, а як вийти з цієї ситуації з точки зору виховної частини", - пояснив педагог.

Більше тижня тому батьки Діани звернулися до поліції, де прийняли заяву, але слідчий досі навіть не поспілкувався з потерпілою. Дорослі з’ясували, що документ навіть не зареєстровано в реєстрі, а весь цей час перебував на розгляді співробітників ювенальної превенції.

Тепер мама дівчинки написала скаргу на бездіяльність працівників поліції, а ситуацію в навчальному закладі мають перевірити також у департаменті освіти. Поки цього не станеться, до школи Діана не ходитиме.



Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/incidents/2292581-u-melitopoli-shkolyari-pogrozami-zmushuvali-shestiklasnitsyu-platiti-po-10-griven-na-den-video.html