Події
12 грудня 2017
На кримському півострові захоплено більш ніж 4000 українських підприємств
Луценко повідомив, що на сьогодні накладено арешт на майно, за заявами потерпілих, в розмірі 1,6 млрд грн, і ця робота продовжується.
news-image
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Україна надіслала 2 нових інформаційні листи до міжнародного кримінального суду щодо порушень прав власності на території Криму. Про це він сказавна брифінгу, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.
 
"У ході розслідування Кримська прокуратура отримала відомості про захоплення на півострові більш ніж 4000 українських підприємств. Загальна оцінка збитків завданих такими діямі нашій державі становить більше трильйона гривень", - заявив Луценко.
"На даний момент ми провели всі необхідні процедури, щоб оголосити це майно арештованим в рамках нашого законодавства, тож будь-яка зміна їх статусу буде переслідуватися згідно українських а пізніше й міжнародних законів", - додав він.

Луценко повідомив, що на сьогодні накладено арешт на майно, за заявами потерпілих, в розмірі 1,6 млрд грн, і ця робота продовжується.

Він зазначив, що окрім захисту інтересів держави у Криму, на тимчасово окупаваній території якого фактично привласнено міжнародний дитячий центр "Артек", військовий санаторій "Ялтинський", санаторій "Зоря України", міжнародний аеропорт "Сімферополь" та ряд інших майнових комплексів, прокуратура також отримує звернення від приватних власників.

"Зараз щодо 10 фактів порушення майнового права на території Криму по семи відповідних кримінальних провадженнях ми звернулися з інформаційним листом до міжнародного кримінального суду", - сказав Луценко.

На його думку, "два кейси", якими є захист інтересів держави та приватної власності будуть визначальними для всього масиву власності на території Криму.

Читайте також:Журналісти показали як по-царські живе Царьов у власному санаторії в Криму (відео)