Події
12 грудня 2017
Екс-главу Донеччини більше не підозрюють у сепаратизмі, справу закрили
Кримінальне провадження закрито через відсутність складу злочину.
news-image

Прокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього глави Донецької ОДА Андрія Шишацького, підозрюваного в діяльності так званої "ДНР". Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на постанову Донецької прокуратури, яка є у агентства, передає «Є!»

Зазначається, що кримінальне провадження проти Шишацького закрито через відсутність складу злочину.

"Кримінальне провадження за фактом участі колишнього глави Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького (липень 2011 - березень 2014 року) в діяльності "ДНР" закрито, оскільки досудове розслідування показало відсутність складу злочину", - сказано у документі.

Там зазначається, що "ніяких об'єктивних даних", які вказували б на сприяння Шишацького у січні-квітні 2014 року проявам сепаратизму і створення на території Донецької області терористичної організації "ДНР", не встановлено.

"Склад кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України, в діях А.Шишацького відсутня", - сказано у рішенні прокуратури.

В агентстві зазначають, що згідно з постановою про закриття кримінального провадження, результати судово-лінгвістичної експертизи та інші зібрані докази не дають підстав пред'являти Шишацькому підозру.

Крім того, показання свідків, при досудовому розслідуванні, не були прийняті до уваги, оскільки вони "засновані на власних припущеннях, а не на конкретних фактах".

Тому, за результатами проведеного досудового розслідування слідчим прийнято рішення про закриття вказаного кримінального виробництва на підставі п.2ч.1 ст.284 КПК України за відсутністю в діях кримінального правопорушення.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року розпочалося досудове розслідування щодо низки колишніх донецьких чиновників, підозрюваних в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а також матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

Крім А.Шишацького, перевірка проводилася щодо колишнього міського голови Донецька Олександра Лук'янченка, колишнього секретаря Донецької міської ради Сергія Богачова, колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області Романа Романова.

Читайте також: Луценко хоче зобов'язати секретних агентів НАБУ подавати е-декларації