Події
12 грудня 2017
Україна розпочала перевірку російської переправи в Керчі
Будівництво Росією мосту відкриває перспективи як заочного засудження, так і економічних санкцій проти сусідньої держави.
news-image

ГПУ проводить роботу щодо запобігання ймовірної екологічної катастрофи, яка може виникнути через будівництво Росією мосту в Керченській протоці. Про це 12 грудня на брифінгу в Києві розповів генеральний прокурор України Юрій Луценко, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

За його словами, на сьогоднішній день в рамках кримінального провадження проводиться екологічна експертиза.

«У разі підтвердження вірогідності екологічної катастрофи, ми плануємо звернутися до країн Чорноморського співробітництва – Болгарії, Грузії, Румунії, Турецької Республіки, з пропозицією створення в рамках Європейської конвенції про взаємодопомогу у кримінальних справах спільної слідчої групи для проведення досудового слідства, а потім і судового, з питання будівництва цього мосту», - заявив Луценко.

За його словами, будівництво Росією мосту відкриває перспективи як заочного засудження, так і економічних санкцій проти сусідньої держави. Прокуратура АРК передала в Міжнародний кримінальний суд три інформаційних повідомлення за фактами порушень у Криму. Два з них стосуються порушення прав власності на території анексованого півострова, ще одне – примусового переміщення українців з анексованої Росією території. 

Читайте також: Німецький «суперпоїзд» поламався в перший день роботи
Читайте також: Паризька кліматична угода під загрозою - генсек ООН