Політика
12 грудня 2017
В Грузії заявили, що ситуація з Саакашвілі - внутрішня справа України
У той же час в правлячих колах не виключають екстрадицію Саакашвілі в Грузію.
news-image

Грузинська влада намагається дистанціюватися від подій, пов'язаних з екс-президентом Грузії і колишнім губернатором Одеської області Міхеїлом Саакашвілі, включаючи його діяльність в рядах української опозиції.

Інформує «Є!», з посиланням на radiosvoboda.org.

Лідери правлячої партії «Грузинська мрія» неодноразово заявляли, що Саакашвілі є «політиком тижня, що минув», що з політичної точки зору в Грузії він вже «давно неактуальний». У той же час в правлячих колах не виключають екстрадицію Саакашвілі в Грузію, хоча вважають це «суто правовою справою», яка не мають нічого спільного з політикою.

В Грузії, в яку Саакашвілі не повертався з 2013 року, він оголошений в розшук за перевищення повноважень і розтрату коштів. Саакашвілі заперечує ці звинувачення, заявляючи про їх політичне підґрунтя.

«Це питання (екстрадиція) не виходило за рамки відносин правоохоронних інституцій. Я вислухав дуже багато припущень і теорій змови у зв'язку з цим питанням. Повірте, що у нас дуже багато питань для обговорення з Україною, нашою країною-партнером і другом, і насправді такі питання на політичному рівні просто не розглядаються», – заявив 12 грудня у своєму коментарі прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі.
Читайте також: Генпрокуратура викликала Саакашвілі на допит
Читайте також: Іспанія розпочала процедуру екстрадиції Онищенка