Події
13 грудня 2017
Павлу Грибу у російській в'язниці не дають навіть ті ліки, які він купив за свої гроші, – батько
Висновки про стан здоров'я Павла Гриба, представлені Росією не враховують ті захворювання, які у нього були діагностовані раніше.
news-image

Утримуваному в російській в'язниці українцю Павлу Грибу не дають навіть ті ліки, які він зміг купити за власні гроші. Про це в коментарі "УНН" повідомив батько затриманого Ігор Гриб, пише «Є!».

"Уже минуло понад три місяці, і ми не знаємо, як батьки, про стан Павла, про те, який реальний стан нам досі невідомо. Ви знаєте, лікарів (українських) не пустили і, за інформацією консулів, які там були, Павло купив ліки за свій рахунок, але їх йому не дають", – зазначив Ігор Гриб.

Він додав, що висновки про стан здоров'я Павла Гриба, представлені Росією не враховують ті захворювання, які у нього були діагностовані раніше.

“Були поставлені не ті діагнози, які реально існують. Скажімо так, вони зробили висновок, що він здоровий і ніяка хвороба не несе його житті ніякої загрози", – додав Ігор Гриб.

Раніше повідомлялося, що влада РФ підозрюють Павла Гриба в підготовці теракту в школі Сочі. 18 жовтня російський суд продовжив термін затримання українця до січня 2018 року. МЗС України висловив протест у зв'язку з таким рішенням.

Також зазначалося, що ЄСПЛ вимагав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба і запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Нагадаємо, російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня.

Представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де знаходиться Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили.
13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.