Суспільство
13 грудня 2017
Гройсман розповів, коли газ для українців подешевшає
Укргазвидобування має наростити видобуток українського газу. У 2020 році маємо забути про імпорт, і газ має для населення України суттєво знизитися в ціні.
news-image
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на те, що уже за два-три роки газ для населення має подешевшати. Про це він сказав на засіданні уряду в середу, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.
"Укргазвидобування" має наростити видобуток українського газу. У 2020 році маємо забути про імпорт, і газ має для населення України суттєво знизитися в ціні", - сказав прем'єр.

За його словами, зробити це в середньостроковій перспективі реально.

"Дуже важливо навести порядок в" Нафтогазі ", створити конкурентний ринок природного газу, демонополізувати" Нафтогаз "- зробити абсолютно все, щоб в найкоротші терміни і середньостроковій перспективі ми змогли абсолютно чітко знизити ціни на газ в середині країни", - заявив глава уряду.

За словами Гройсмана, для зниження ціни на газ наростити видобуток українського газу повинна саме "Укргазвидобування", а не "Нафтогаз".

Раніше прем'єр заявляв про плани до 2020 року збільшити видобуток природного газу до 27 млрд куб. м, що дозволить забезпечити внутрішні потреби і відмовитися від імпортного ресурсу.

Також в уряді планували після 2020 року почати експорт газу. Ці ж цілі відображені в раніше прийнятій урядом Енергостратегії України до 2035 року.

Читайте також:До кінця року в Україні разом з бензином подорожчають послуги таксі