Події
13 грудня 2017
Зайцева заявила, що не вживала наркотичні засоби (відео)
Юлія Козир, адвокат Олени Зайцевої, також спростовує інформацію щодо вживання її підзахисною наркотичних засобів.
news-image

Учасниця смертельної ДТП у Харкові Олена Зайцева заявила, що визнає свою провину і готова відповідати за це. Про це вона заявила в ході сьогоднішнього слухання в суді. Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

"Я визнаю свою провину, я готова відповідати і готова відбувати покарання, яке дасть мені суд. Але, будь ласка, вибачте мене. Будь-які речовини, які в мене знайшли, виявлено в крові через знеболювальне, яке я вживала через свою проблему. Вибачте мене, я готова відбути покарання", - заявила Зайцева.

Зазначимо, що прокурори в Київському районному суді Харкова подали клопотання, щоб співучасниці смертельної ДТП Олені Зайцевій продовжили арешт ще на 60 днів.

Юлія Козир, адвокат Олени Зайцевої, також спростовує інформацію щодо вживання її підзахисною наркотичних засобів.

"Експерта-токсиколога, яка здійснила дослідження та склала висновок, було допитано слідчим. З протоколу її допиту вбачається, що основна дія кодеїну, виявленого в сечі, - протикашльова, фенобарбіталу – заспокійлива. Ці речовини не могли потрапити до організму Зайцевої Олени Олегівни із засобів, виготовлені кустарним способом, тобто в домашніх умовах", - зазначила адвокат Зайцевої.

За словами адвоката, експерт-токсиколог каже, що, якби це було так, в організмі обов’язково було б виявлено інші алкалоїди опію, а саме папаверин, тебаїн, наркотин, морфін та подібні. Цих речовин у сечі Зайцевої не виявлено. Тому кодеїн, фенобарбітал могли потрапити тільки шляхом вживання лікарського препарату.

"У зв’язку з важкою відкритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, субарахноїдальним крововиливом у віці 10 років, у 2007 році, Зайцева дійсно зазнає систематичних нападів сильного головного болю. Декілька разів на рік щорічно вона проходить обстеження та лікування. Іноді, коли головний біль у неї нестерпний, вона вживає "Пенталгін", який у своєму складі містить кодеїн, фенобарбітал та анальгін, про що Зайцева вказувала з першого допиту 18 жовтня 2017 року. Але в день ДТП Зайцева не вживала цей препарат", - додала Юлія Козир.

Зазначимо, що резонансна ДТП у Харкові сталася ввечері 18 жовтня. Олена Зайцева, прийомна донька відомого бізнесмена Василя Зайцева, перебувала за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував Геннадій Дронов. За даними ЗМІ, він є місцевим рітейлером.

За підсумками того, що сталося, Зайцеву заарештували на два місяці без права внесення застави. Суд також позбавив її водійських прав і наклав арешт на обидва автомобілі - учасники ДТП.

У ході судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів. У свою чергу захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.

Версія захисту Зайцевої – у ДТП винен водій Touareg, який рухався на жовте світло світлофора. Захист Дронова це звинувачення спростовує, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло. Раніше Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати Дронова потерпілим.

На початку листопада Геннадію Дронову повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян"). За цією самою статтею звинувачують і Олену Зайцеву.

6 грудня в організмі водія автомобіля Lexus Олени Зайцевої виявили речовини, що містять кодеїн.