Політика
3 лютого 2015
Ольга Богомолець та її перший заступник відмовилися визнавати Росію державою-агресором
Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець та її перший заступник Оксана Корчинська відмовилися визнавати Російську Федерацію державою-агресором.
news-image

Про це стало відомо за результатами голосування за відповідний проект постанови у Верховній Раді, пише Є! Єдність.інфо з посиланням на "Новости-о".

Нагадаємо, що 27 січня 2015 Парламент голосував за проект постанови, згідно з яким Україна визнає Росію країною-агресором, а Верховна Рада рекомендує голові Уряду створити в системі виконавчої влади посаду урядового уповноваженого з питань протидії збройної агресії Росії проти України та ліквідації її наслідків.

За відповідний документ проголосував 271 народний депутат.

Однак ні голова Комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець (Блок Петра Порошенка), ні її перший заступник Оксана Корчинська (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) не проголосували за цю постанову.
Переконатися в цьому можна, зайшовши на сайт Верховної Ради та переглянувши інформацію про електронну реєстрацію народних депутатів, а також список поіменного голосування за відповідний проект постанови.
Так, можна побачити, що Ольга Богомолець зареєструвалася у Верховній Раді 27 січня 2015 в 12:33.

Читайте також: Список народних обранців, які саботували голосування за визнання Росії країною-агресором

Цікаво, що вже в 13:05, коли депутати голосували за цей найважливіший для країни законопроект, заради якого, власне, і відбулося позачергове засідання ВР, Богомолець була відсутня в сесійній залі.

А вже о 13:07, тобто 2 хвилини потому, вона виявилася на своєму місці і проголосувала вже за інший проект постанови, який, очевидно, на її думку, має набагато більше значення для країни - про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради VIII скликання.

У теж час, заступник Ольги Богомолець - Оксана Корчинська під час голосування була присутня в сесійній залі Верховної Ради, однак вирішила просто не голосувати за визнання Росії державою-агресором. Ця інформація також доступна на офіційному сайті Верховної Ради України.