Події
13 грудня 2017
Укрзалізниця заблокувала можливість повернення квитків в інтернеті
На думку компанії, "квитки масово і системно викуповуються для їх подальшого перепродажу".
news-image

"Укрзалізниця" з 12 грудня тимчасово призупинила послугу повернення квитків через інтернет. Про це йдеться у повідомленні прес-служби, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

"На численні прохання пасажирів, таке рішення прийнято для недопущення створення штучного дефіциту та подальших спекуляцій проїзними документами на поїзди", – йдеться у повідомленні.
"Аналіз, проведений спеціалістами "Укрзалізниці", показує, що переважна кількість квитків на пікові дати, зокрема, зимові свята, викуповується через інтернет у перші хвилини відкриття продажу", – зазначається у повідомленні.
"Водночас, простежується тенденція щодо повернення значної частини викуплених квитків (переважно у нічні години), що, так чи інакше, корелюється з наростанням ажіотажного попиту на подорожі популярними маршрутами", – додає "Укрзалізниця".

На думку компанії, "такі дані можуть свідчити про те, що квитки масово і системно викуповуються для їх подальшого перепродажу".

"У результаті створюється штучний попередній дефіцит, що викликає справедливе невдоволенням та нарікання громадян, котрі збираються подорожувати", – заявляє відомство.
"Для того, щоб унеможливити подібні зловживання, "Укрзалізниця" тимчасово призупиняє операцію повернення квитків через інтернет. Повернення коштів за посадочні документи, оформлені через інтернет, здійснюватимуться винятково через залізничні каси", – пояснила УЗ.
"Обмеження буде скасовано після закінчення новорічно-різдвяних перевезень", – повідомили у відомстві.

 

Читайте також: Під час тестового польоту літак «намалював» ялинку в небі над Німеччиною