Суспільство
14 грудня 2017
Через банкрутство авіакомпанії п'ять тисяч пасажирів «застрягли» за кордоном - ЗМІ
Банкрутство бюджетної австрійської авіакомпанії Niki.
news-image
Банкрутство бюджетної австрійської авіакомпанії Niki призвело до того, що п'ять тисяч пасажирів "застрягли" за кордоном.

Про це повідомляє The Local, передає «Є!».

Австрія заявила в четвер, що вона почала організовувати репатріацію приблизно 5 тисяч пасажирів, які постраждали від тимчасової заборони польотів авіакомпанії Niki, підрозділу Air Berlin, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, Niki, чиї 20 літаків обслуговують курорти в південній Європі і на півночі Африки, припинила польоти у середу після оголошення своєї неплатоспроможності. Це сталося після того, як німецька Lufthansa оголосила, що не зацікавлена у придбанні Niki разом з частиною Air Berlin.

За словами міністра транспорту Йорга Ляйхтфріда, у скрутному становищі можуть опинитися до 10 тисяч пасажирів, але пізніше уточнили, що їхня кількість становить трохи більше 5 тисяч осіб.

Для повернення всіх пасажирів додому використовують рейси інших авіакомпаній. За необхідності планують організувати додаткові чартерні рейси.

Засновник авіакомпанії Niki - Нікі Лаудою, який є австрійським чемпіоном Формули-1, продав її Air Berlin у 2011 році. У четвер він заявив, що потенційно зацікавлений у поверненні своєї компанії.