Суспільство
14 грудня 2017
Суд скасував арешт фігуранта «справи 2 травня» Мефьодова для обміну його на українців, яких утримують бойовики
Мефьодова обміняють на українців, яких утримують бойовики.
news-image

14 грудня Приморський районний суд Одеси скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою фігуранту кримінального провадження про події 2 травня 2014 року в Одесі росіянину Євгену Мефьодову, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі Одеської області, передає «Є!».

Зазначають, що його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України), ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (підготовка до масових безладів) Кримінального кодексу України. Справу веде Головне управління Служби безпеки України в Одеській області.

Запобіжний захід скасовано з метою подальшого обміну на українських військовослужбовців та інших осіб, незаконно утримуваних на території злочинних формувань, – повідомили в прокуратурі.

Місцеве видання "Таймер" повідомило, що другий фігурант цієї справи – Сергій Долженков – не потрапив у списки на обмін.

"Таймер" пише, що 13-го і 14 грудня суди Одеси постановили звільнити з-під варти цілу низку ув'язнених, який тримають в одеському СІЗО.

Зазначають, що 14 грудня Малиновський райсуд Одеси змінив запобіжний захід Ігорю Янковському і Віктору Жуковському, яких обвинувачують у причетності до замаху на нардепа від Блоку Петра Порошенка Олексія Гончаренка. Вони перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Обвинувачених у цій же справі Олександра Луценка та Ігоря Махіненка звільнили з-під варти, щоб обміняти.

Видання пише, що бойовикам передадуть Семена Бойцова, якого підозрюють у замаху на одеського майданівца Марка Гордієнка. Фігуранта цієї ж справи Мирослава Мельника з-під варти не звільнили.

"Таймер" зазначає, що на українців, яких утримують бойовики, обміняють також Максима Генка. Його обвинувачують у підпалах банкоматів. На обмін іде і колишній десантник Володимир Дорогокупець, якого обвинувачують у вербуванні терористів і розбещенні неповнолітніх, пише видання.