Події
15 грудня 2017
День захисту повій: на Майдані Незалежності пройшла акція
Однією з вимог акції на Майдані стала декриміналізація проституції.
news-image

Україна долучилася до міжнародного дню захисту секс-працівників від насилля та жорстокості. За кордоном вони виходять на головні вулиці міст із червоними парасольками та роздають брошурки, де закликають із розумінням ставитися до їхньої професії і не ображати, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

В Україні ж таке відзначення наразі уявити важко, бо проституція вважається не професією, а криміналом. Водночас за підрахунками громадських організацій, своєю роботою цю діяльність вважають 80 тисяч людей. Тому однією з вимог акції на Майдані стала декриміналізація проституції. 

"Нема доброї волі з боку уряду. Нас не чують, але нашими послугами користуються", - заявили учасниці акції з червоними парасольками.

Настя розповіла журналістам, що секс-робітниці заробляють непогані гроші, і не проти того, аби сплачувати з них податки державі. З її слів, послуги повій-жінок коштують від 300 грн за годину, а трансгендери беруть по 150-200 євро, бо пропонують сюрприз та екзотику. Працівники нелегальної індустрії у день захисту своїх прав закликали клієнтів не битися та чесно оплачувати послуги. Окрім клієнтів, повії також стають об’єктом знущання правоохоронців, котрі змушують до надання безкоштовних послуг.

У поліції такі скарги коментувати відмовляються, а в прокуратурі телефоном повідомили, що куртизанки з приводу поганого ставлення з боку копів до них не зверталися. Натомість дівчата звертаються до благодійних організацій, і нерідко можна зустріти випадки, коли колишні повії стають соціальними працівниками. Однак учасниці акції найбільше нарікали на своїх колег по діяльності, котрі соромляться вийти відстоювати права. Бо й сам перфоманс у центрі Києва вийшов вельми малолюдним. 

Читайте також: На Тернопільщині жінки, які займались проституцією, казали родинам, що доглядають за людьми похилого віку