Події
15 грудня 2017
В ОБСЄ назвали найгарячіші точки на Донбасі за останні тижні
За період із 27 листопада по 10 грудня ситуація з безпекою на Сході України погіршилась.
news-image

Упродовж останніх днів ситуація на Донбасі погіршилася. Зокрема, з 27 листопада по 10 грудня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксували на Сході України майже 20 тисяч порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляється у тематичному звіті місії станом на 13 грудня, який було опубліковано на сайті ОБСЄ, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"За період із 27 листопада по 10 грудня ситуація з безпекою на Сході України погіршилась. СММ зафіксувала майже 19 700 порушень режиму припинення вогню, що на 25% більше, ніж у попередні два тижні. Переважну більшість зафіксованих порушень режиму припинення вогню було сконцентровано у районі Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт, у районах на південний захід, південь і південний схід від Світлодарська, у районі Попасної та Первомайська, районах на схід і північний схід від Маріуполя, а також на західній та північній околицях Горлівки", – підкреслюють спостерігачі місії ОБСЄ.

Крім того, зазначається, що "свободу переміщення спостерігачів СMM обмежували з обох боків від лінії зіткнення, особливо навколо селища Травневого, куди патрулі неодноразово не могли потрапити через наявність мін і боєприпасів, що не вибухнули, а також на ділянках поблизу кордону з Російською Федерацією, зокрема навколо Сєдового (південь Донецької області), куди озброєні члени "ДНР" регулярно не пропускають патрулі місії, починаючи з квітня 2017 року".

"СММ також стикалася з перешкодами в повітрі, коли 27 листопада по одному з безпілотних літальних апаратів було відкрито вогонь під час польоту над непідконтрольним урядові населеним пунктом Довге", – додають у ОБСЄ.

У звіті також йдеться, що станом на 13 грудня у місії працювали 697 спостерігачів (585 чоловіків та 112 жінок), з яких 59 спостерігачів були зі США, 53 – з Великої Британії, 40 – з Боснії та Герцеговини, а також 39 – з Російської Федерації.

Читайте також: Путін погодився на розміщення миротворців по всьому Донбасу, але вимагає прямих переговорів із бойовиками