Суспільство
15 грудня 2017
Нью-йоркський поліцейський, який героїчно рятував жертв терактів 11 вересня, наклав на себе руки
Хвороба завдавала йому нестерпні болі.
news-image

Колишній офіцер поліції Нью-Йорка Дуглас Грінвуд, який героїчно рятував людей під час терактів 11 вересня, а потім звільнився і відкрив популярну піцерію 'Bleecker Street Pizza' в Грінвіч-Віллідж, наклав на себе руки в ніч на середу, передає «Є!» із посиланням на The New York Post.
Причиною суїциду стала хвороба легенів, яку він отримав під час рятувальної операції, і яка завдавала йому нестерпні болі.

Тіло Дугласа з вогнепальним пораненням було знайдено в одному з парків графства Саффолк, розташованого поруч з його будинком.

У 2001 році Грінвуд більше ніж місяць пропрацював на місці теракту у Всесвітньому торговому центрі, командуючи групою фахівців, які займалися розбором завалів і пошуками людей.

Він, як і багато інших рятувальників, не носив захисну маску, бо постійно підтримував зв'язок по рації, і його легені були зруйновані прониклим в них пилом.

Грінвуд був змушений залишити службу за станом здоров'я. Він відкрив власну піцерію, яка користувалася успіхом і була в ТОП-100 найкращих закладів Нью-Йорка. Колишній поліцейський неодноразово скаржився друзям на сильні болі і говорив, що вб'є себе, коли вони стануть нестерпними.

Поліцейський ніколи не був одружений і не мав дітей. Друзі жартома говорили: він одружився з поліцією Нью-Йорка, а потім із своєю піцерією.

Читайте також: Вища рада правосуддя відмовилася відкривати справу проти судді Кицюк, яка влаштувала конфлікт із патрульними