Війна
3 лютого 2015
НАТО: Росія перекинула на Донбас сучасні ракети
НАТО чітко бачать, як сотні одиниць озброєння були передислоковані протягом останніх декількох тижнів з Росії в Україну
news-image

Речник НАТО Оана Лунгеску розповіла про наявні докази та свідчення щодо наявності на території України регулярних російських військ і зброї.

Про це йшла мова на брифінгу в штаб-квартирі НАТО, повідомляє Є! Єдність.інфо з посиланням на Цензор.НЕТ

"Я вважаю, що це все дуже чітко і ясно, адже ми спираємося на нашу розвідувальну інформацію, а також ми це все бачимо крізь весь спектр відкритих джерел, від міжнародних незалежних неурядових організацій, ОБСЄ, ЗМІ, включаючи незалежних російських журналістів. Я вважаю, що ми маємо багато свідчень. Бойовики в Україні отримують підтримку від Росії, проходять підготовку, отримують оснащення і знаходяться під командуванням з боку Росії. Також Росія поставляє свої збройні сили, які в даний час в Україні", - сказала речник Альянсу.

За її словами, в НАТО чітко бачать, як сотні одиниць озброєння були передислоковані протягом останніх декількох тижнів з Росії в Україну, включаючи сучасні засоби, які використовуються тільки Росією.

Читайте також: НАТО очікує загострення ситуації на сході України
"Таке озброєння не може використовуватися сепаратистами самостійно, адже потребує складної підготовки. Це сучасні ракети, танки, броньовані машини - весь спектр важкого озброєння, яке неможливо придбати на відкритому ринку в Донецьку", - зазначила Лунгеску.

Вона також нагадала про російських військовослужбовців, які були захоплені або вбиті українськими силами, а також про численних свідченнях перебування солдатів РФ в Україні, інформацію про що можна знайти в соціальних мережах.