Події
16 грудня 2017
У Житомирі заарештували 9 чоловіків, які перевдягнувшись у поліцейських викрали золота на 15 млн гривень
Викрадення золота сталося 19 листопада цього року на автодорозі «Житомир-Могилів-Подільськ».
news-image

Злочинців з "ДНР", які перевдягалися у форму поліції і вчиняли розбійні напади на підприємців та викрали ювелірні вироби на 15 млн грн, взяли під варту.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"За клопотанням, погодженим із прокуратурою області, Корольовським судом м. Житомира обрано запобіжні заходи групі осіб, які підозрюються у скоєнні злочинів, зокрема, розбою, поєднаного з проникненням у житло. Ухвалою суду обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою 9-м особам без права внесення застави", - йдеться у повідомленні від 15 грудня.

Наразі триває досудове розслідування, зловмисникам "світить" від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, викрадення золота сталося 19 листопада цього року на автодорозі "Житомир-Могилів-Подільськ" у селищі Гришківці Бердичівського району на Житомирщині. Тоді злочинці на двох автомобілях заблокували авто, яке перевозило ювелірні вироби.

"Застосувавши автоматичну зброю, вчинили розбійний напад. Один з потерпілих, який намагався чинити опір нападникам, отримав вогнепальне поранення у стегно. Унаслідок розбійного нападу особи протиправно заволоділи майном підприємців, а саме ювелірними виробами із золота загальною вагою приблизно 30 кг, вартістю понад 15 млн грн, нарізним карабіном марки "Форт 202" та автомобілем марки Volkswagen Tiguan, на якому вони рухалися", - повідомили в Генпрокуратурі.

За даними голови Національної поліції Сергія Князєва, зловмисників затримали під час чергового злочину – нападу на приватний будинок. Вони є мешканцями окупованих територій Донецької області і підозрюються у скоєнні низки злочинів на території всієї України. 

Читайте також: Українські поліцейські пересядуть на Nissan Patrols (фото)