Світ
16 грудня 2017
В Саудівській Аравії жінкам дозволять водити вантажівки
Дотепер Саудівська Аравія лишалася єдиною країною у світі, де жінкам заборонялося керувати транспортними засобами.
news-image

Права будуть «рівними» для жінок і чоловіків.

Інформує «Є!», з посиланням на Главком.

Жінки в Саудівській Аравії наступного року отримають право бути за кермом вантажівок та мотоциклів. Про це влада відомої своїми консервативними поглядами монархії заявила через три місяці після історичного скасування заборони на водіння жінками автомобіля. Подробиці щодо нових дозволів транспортний регулятор королівства оприлюднив у п'ятницю, 15 грудня, передає агенція новин AFP.

Відомство наголосило, що права на водіння будуть «рівними» для жінок і чоловіків. Спеціальних номерних знаків для транспортних засобів жінок-водіїв теж не буде. Втім, для порушниць правил дорожнього руху створять спеціальні центри, якими керуватимуть жінки. Очікується, що рішення набуде чинності в червні наступного року.

Дотепер Саудівська Аравія лишалася єдиною країною у світі, де жінкам заборонялося керувати транспортними засобами. Утім, там досі діє система, за якою чоловік-родич (чоловік, батько, брат) має давати дозвіл жінці на подорожі, освіту та іншу діяльність за межами оселі. Проте останнім часом влада королівства йде на деякі обережні поступки. Наприклад, у липні саудівське міністерство освіти дозволило школяркам державних шкіл займатися спортом.

Читайте також: У Саудівській Аравії зняли 35-літню заборону на роботу кінотеатрів
Читайте також: Димінського оголосили в розшук