Суспільство
17 грудня 2017
Прогноз погоди на 18 грудня: складні погодні умови та штормитиме
Прогноз погоди у містах України.
news-image

Погодні умови на території України у понеділок, 18 грудня, будуть здебільшого дуже складними, а синоптична ситуація – вельми строкатою. Так, на заході серйозно похолодає, а на півдні, півночі та в центрі випадатиме мокрий сніг, натомість на сході буде дуже тепло, проте тут дощитиме.

Про це пише відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!»

На Заході похолодає серйозно, навіть завтра вдень вже ймовірно спостерігатиметься 2-6 градусів морозу! Сніг пролітатиме, але такий собі, невеличкий та місцями. На Сході, навпаки, буде тепло, до +7 – +10 градусів, з дощами (вночі навіть сильними дощами) та штормовим вітром. На Півдні, а саме на Одещині та Миколаївщині очікуються мокрий сніг, дощ і налипання мокрого снігу, а також сильний вітер. На Запоріжжі та у Херсонській області переважатиме дощ, але також буде і сильний вітер, – підкреслює фахівець.

Крім того, за її словами, у центрі мають випасти мокрий сніг і дощ, а також спостерігатиметься штормовий вітер. На Дніпропетровщині своєю чергою очікується дощ, а на півночі буде складна погода через циклон – мокрий сніг, дощ, штормовий вітер, налипання мокрого снігу, ожеледиця, на дорогах.

Щоправда, як переконує синоптик, на Житомирщині ситуація з опадами буде дещо стриманішою.

У Києві в понеділок погода буде на любителя. Очікується холодний день з температурою повітря не вище 0 – 3 градусів морозу. Якщо мороз, то й сніг. І сніг може бути навіть сильним. А якщо ще додати сюди прогнозований штормовий вітер, який завтра завиватиме у столиці, то відчуття буде на всі 7 – 8 градусів морозу, – додає Наталка Діденко.

Прогноз погоди на понеділок, 18 грудня у містах України:

Ужгород – -1…+1

Львів – -1…-3

Івано-Франківськ – -1…-3

Тернопіль – -1…-3

Чернівці – -1…-3

Хмельницький – -1…-3

Луцьк – -1…-3

Рівне – -1…-3

Житомир – -1…-3

Вінниця – +1…+3

Одеса – +4…+6

Миколаїв – +3…+5

Херсон – +7…+9

Сімферополь – +9…+11

Кропивницький – +1…+3

Черкаси – +1…+3

Чернігів – +1…+3

Суми – +3…+5

Полтава – +2…+4

Дніпро – +7…+9

Запоріжжя – +7…+9

Донецьк – +7…+9

Луганськ – +7…+9

Харків – +6…+8

Київ – 0…-2