Суспільство
17 грудня 2017
У Чернівцях створили пряникове містечко: фото
Це особливе містечко виконує дуже благородну місію.
news-image

У Чернівцях розгорнулось справжнє містечко із пряників. Майже три десятки неповторних будиночків випікали волонтери та усі небайдужі жителі міста. Після того, як чудо-хатинками намилуються усі охочі, їх продадуть з аукціону, аби допомогти хворим дітям, про це пише 24 Канал, передає «Є!».

Пряникове містечко у Чернівцях напередодні Дня Миколая з’являється уже третій рік поспіль. Таку смачну акцію ініціювали волонтери. Вони самі випікають диво-хатки за власним рецептом, і щороку запрошують приєднатись усіх охочих. Цього року у пряниковому містечку – 26 неповторних будиночків. Кожний – справжній витвір мистецтва. Аби підкреслити різдвяний дух, зверху хатки щедро побілені солодким снігом.

Усі присутні у захваті від побаченого. Від солодкої архітектури не відірвати очей. А найменші відвідувачі ледве стримуються, щоб не відкусити шматок ароматної хатки.

Разом з тим, це особливе містечко виконує дуже благородну місію. Після того, як усі намилуються чудо-будиночками, волонтери продаватимуть їх на онлайн-аукціоні. Усе для того, щоб зібрати гроші на медичне обладнання для комунальної міської поліклініки.

Це буде подарунок нашим дітям із вадами зору. В нашій Чернівецькій поліклініці близько 4 тисяч дітей на обліку із цим недугом. Ми збираємо вже на 6 апарат для діагностування і лікування зору. Він коштує 121 тисячу гривень, ми вже зібрали основну частину суми, лишилось зібрати лише 14 тисяч гривень, – ділиться волонтерка Катерина Пономарьова.

Торік, завдяки коштам, які зібрали від пряникового містечка та інших волонтерських акцій, подарунки до Миколая отримали 800 дітей-сиріт та переселенців, а також хворі у лікарні та інваліди АТО.