Суспільство
18 грудня 2017
Омбудсмен пояснила Авакову, що інформація про отгуляні відпустки не загрожує його життю (документ)
У МВС стверджували, що інформація про те, коли Арсен Аваков віддалявся на відпочинок, може створити загрозу його безпеці.
news-image

Міністерство внутрішніх справ України надало журналістам раніше приховані дані про щорічні відпустки міністра Арсена Авакова лише після звернення в міністерство Уповноваженого ВР з прав людини Валерії Лутковської. Про це йдеться у супровідних документах до наданої МВС відповіді на інформаційний запит Українських Новин від 10 травня 2017 року, що датований 4 грудня 2017 року, передає «Є!»

"В Департаменті юридичного забезпечення МВС за дорученням керівництва Міністерства в межах компетенції розглянуто лист представника Уповноваженого ВР з прав людини про неналежний розгляд ... Вашого запиту на публічну інформацію від 10.05.2017 про дати перебування в основній щорічній відпустці у 2016 і 2017 роках Міністра внутрішніх справ України Авакова А. Б.... За результатами розгляду направляємо ксерокопію довідки", - йдеться в документі.

Як раніше повідомляли Українські Новини, в Міністерстві внутрішніх справ України відмовилися надавати інформацію, коли у 2016-2017 роках ходив у планові щорічні оплачувані відпустки міністр Арсен Аваков.

При цьому, у міністерстві стверджують, що інформація про те, коли Аваков віддалявся на відпочинок, може створити ... загрозу його безпеці.

"Враховуючи проведення антитерористичної операції і існуючі загрози для життя і здоров'я членів Уряду, зокрема Міністра внутрішніх справ України, які підтверджуються заявами в засобах масової інформації РФ, від надання інформації про планування і перебування у відпустках Міністром внутрішніх справ України Арсеном Борисовичем Аваковим утримуємося", - йшлося у відповіді МВС на інформаційний запит.

 

Це перший випадок, коли чиновник вищого рангу в Україні скористався проведенням АТО для приховування інформації про своє перебування або відсутності на робочому місці. Настільки оригінальне трактування в МВС положень Закону "Про доступ до публічної інформації" змусило журналістів звернутися зі скаргою про порушення прав на отримання інформації до Уповноваженого ВР з прав людини.

Читайте також: Колишній воєнком має намір в судовому порядку довести провину ряду провідних політиків України до втрати Криму