Політика
18 грудня 2017
Син Муаммара Каддафі має намір балотуватися на пост президента Лівії
Майбутній кандидат пообіцяв допомогти країні "зрушити від поточного перехідного періоду до стабільності".
news-image

Син екс-глави Лівії Сейф аль-Іслам Каддафі має намір брати участь у виборах президента країни. Про це в неділю розповів прес-секретар сім'ї Каддафі Басем аль-Хашимі аль-Суль англомовному єгипетському журналу Egypt Today, передає «Є!»

"Сейф аль-Іслам Каддафі буде балотуватися на майбутніх президентських виборах, які можуть відбутися в середині 2018 року", - заявив він, додавши, що майбутній кандидат представить свою програму незабаром.

У неї, за словами прес-секретаря, увійдуть "процедури, які, як сподівається Сейф аль-Іслам, схвалить ООН, і які здатні допомогти Лівії зрушити від поточного перехідного періоду до стабільності".
Про початок політичної діяльності Сейфа аль-Іслама на території Лівії стало відомо в середині жовтня. Адвокат сім'ї Каддафі Халед аз-Зейді розповів телеканалу Al Arabiya, що син Каддафі бере участь в житті лівійського суспільства, підтримує контакти з громадськими діячами та лідерами лівійських племен з метою формування всеосяжної програми.

44-річний Сейф аль-Іслам - старший син Муаммара Каддафі від другого шлюбу - розглядався батьком як ймовірний наступник. Він архітектор і інженер за освітою, навчався в Австрії і Великобританії. Закінчив Лондонську школу економіки і політичних наук, де отримав ступінь доктора філософії. Очолював міжнародний благодійний фонд імені свого батька.

Сейф аль-Іслам був заарештований в листопаді 2011 року бригадою ополченців з міста Зінтан, коли прямував на машині в сторону кордону з Нігером. Апеляційний суд в Тріполі 24 липня 2015 року заочно виніс йому смертний вирок за звинуваченням в "злочинах проти лівійського народу", скоєних під час так званої революції 17 лютого. Однак зінтанци категорично відмовилися передати в'язня столичній владі, з якими неодноразово ворогували після падіння старого режиму, і на початку червня Сейф аль-Іслам був звільнений з в'язниці Зінтана.

Муаммар Каддафі, який правив країною з 1969 року, був схоплений і вбитий повстанцями в жовтні 2011 року.

Читайте також: «Заткніться і послухайте мого адвоката»: Саакашвілі поскандалив зі слідчим ГПУ