Суспільство
18 грудня 2017
Російський депутат покаявся за відеокамеру в жіночому туалеті, кримінальну справу закрито
За словами народного обранця, за допомогою камери в жіночому туалеті він намагався виявити шпигуна.
news-image

Депутат думи російського міста Красноуфімська Свердловської області Андрій Мерзляков, звинувачений в установці відеокамери в жіночому туалеті, розкаявся в скоєному; кримінальну справу стосовно нього закрито. Про це повідомляється на сайті Красноуфимського міського суду, передає «Є!» із посиланням на Лента.ру.

Як уточнюється в базі даних суду, справу припинили у зв'язку з «каяттям» (частина 1 статті 28 КПК РФ).

Про те, що справа Мерзлякова направлено до суду, в регіональній прокуратурі повідомляли 8 листопада.

Як відзначали в наглядовому відомстві, камеру відеоспостереження встановили у вересні в туалеті муніципального підприємства «Енергосервіс», яким керує Мерзляков. Дії чоловіка кваліфікували за статтею про незаконний збір відомостей про приватне життя (частина 1 статті 137 КК РФ). Мотиви, якими керувався депутат, в прокуратурі не уточнили.

«Комсомольська правда Урал» писала, що таким чином Мерзляков, за його словами, «намагався виявити шпигуна».

Як стверджував депутат, він не знав, що пристрій записує відео

Виявила відеокамеру одна зі співробітниць компанії МУП «Енергосервіс», керівником якої є народний обранець, в кабінці жіночого туалету. При цьому об'єктив був спрямований прямо на унітаз. При перегляді відео з'ясувалося, що встановив пристрій в туалет сам Мерзляков.

Відеопристрій було вилучено. Відносно депутата порушено кримінальну справу за статтею «Порушення недоторканності приватного життя».

Сам же депутат свою провину зараз заперечував. За його словами, за допомогою камери в жіночому туалеті він намагався виявити шпигуна. При цьому народний обранець стверджував, що не знав про те, що пристрій пише відео.

"На цій відеокамері є режим звукозапису. Я його включив. Це не моя камера. Я попросив її у одного. У нас зливалася інформація з підприємства. І я вирішив зловити людину, яка це робить. Я просто під раковину поклав її, та й все. Не під унітаз. Я не знаю, чи була вона спрямована на кабінку. Я навіть не дивився", - стверджував депутат.
Читайте також: Президент Філіппін виступив на захист одностатевих шлюбів