Події
18 грудня 2017
МЗС України готується до запровадження системи «ДРУГ»
Система дасть більш чітке уявлення про кількість українських громадян, які перебувають на території тієї чи іншої країни.
news-image

Міністерство закордонних справ України готується до запровадження системи "ДРУГ" - добровільна реєстрація українських громадян за кордоном. Про це сказав держсекретар МЗС України Андрій Заяць в інтерв’ю LB.ua, передає «Є!»

"Це додаток, який можна завантажити в смартфон і при виїзді за кордон добровільно зареєструватися. Він дозволяє, якщо на території цієї країни виникає якась надзвичайна ситуація, отримувати автоматичну розсилку посольства, попередження куди іти, що робити, чого не робити", - сказав Заяць.

Він зазначив, що система дасть більш чітке уявлення про кількість українських громадян, які перебувають на території тієї чи іншої країни.

"Минулого року, коли в Туреччині відбулась спроба військового заколоту, було дуже важко оцінити реальну кількість громадян України, які перебувають в цій країні. Більш-менш реальну цифру ми отримали тільки від операторів мобільного зв’язку (хоча і вони показали лише цифру тих, хто включився в роумінг)", - додав він.
Читайте також: Порошенко внесе в Раду законопроект про військовий суд – Ірина Луценко